По-рано Тръмп не изключи, че ще даде показания в Конгреса

Камарата на представителите покани президента на САЩ Доналд Тръмп да присъства на заседанието по импийчмънт на 4 декември, се казва в писмо до президента от ръководителя на Комисията Джеролд Надлер, предава БГНЕС.

По-рано Тръмп не изключи, че ще даде показания в Конгреса като част от разследването за импийчмънт.

Коя пуйка да помилва президентът Тръмп? (СНИМКИ)

"Ако искате да присъствате на изслушването, моля, информирайте комисията възможно най-скоро, но не по-късно от 6 часа на 1 декември 2019 г.", пише Надлер до Тръмп в писмо, публикувано от комисията. Той също така поиска от Тръмп да реши дотогава за адвоката, който ще представлява президента в комисията.

"Припомням ви, че участието на президента и неговия адвокат в миналото не беше описано от комисията като право, а като привилегия и знак на любезност от страна на Конгреса", добави Надлер.

Какви са следващите етапи в процедурата за импийчмънт на Тръмп?

"Въпреки че ви каним на тези изслушвания, ви напомняме, че ако продължите да отказвате да ни предоставяте свидетели и документи ... тогава председателят има право да предприеме подходящи мерки", заключи ръководителят на комисията.

Изслушването, наречено "Конституционни основания за импийчмънт на президента" е насрочено за 4 декември, съобщиха от комисията.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.