Оборудването е осигурено и инсталирано в "Света София"

Специализираната болница за рехабилитация на детска церебрална парализа „Света София” получи апаратура за лечение с помощта на виртуалната реалност. Това е първият подобен уред у нас. Чрез него детето участва активно в рехабилитацията под формата на игра. Така се развиват физическите и менталните му способности.

Отварят нов център за деца със специални потребности в Бургас

Дарението идва от Великия магистър на Суверенния Малтийски орден. В болницата се работи и по проект за нова зала. В нея ще се разположат специализираните роботи за обучение по ходене на всякакъв тип терен. Тя ще се реализира със съдействието на общината, президентството и Здравното министерство.

“Българските деца ще имат възможност за рехабилитация във виртуална среда с високо ефективни технологии и методи за специализирана рехабилитация”, каза президентът Румен Радев.

“Това е първата апаратура от този тип в България. Тя беше доставена по ясните указания на президента. Надявам се много деца да оздравеят. Това ще достави радост на самите тях, на родителите им, както и на мен”, каза още Джакомо ди Сангиунето.

Компютър от ново поколение помага на деца с увреждания да посещават училище

"Ежедневно обслужваме между 120 и 130 деца с церебрална парализа. Ползват се различни медицински и немедицински методи, насочени към възстановяване на моторните умения, физическите функции", заяви директорът на Специализирана болница "Света София" д-р Иван Чавдаров.

Редактор: