Резултатите ще бъдат публично обявени

След репортаж на NOVA, комисията за енергийно и водно регулиране започва извънредна проверка в "топлофикация-велико търново". Причината – десети ден стотици абонати са на студено. По темата отношение взе и омбудсманът на републиката.

И днес, радиаторите в дома на Никола от Велико Търново и неговото четиричленно семейство, са студени. След като вчера търновецът сигнализира, че от десет дни е без топло, вече има видимо раздвижване по казуса.

„Днес видях в квартала, че работят по отстраняване на аварията, което е много хубаво. Благодаря на Нова телевизия и всички, които помогнаха”, казва Никола Николов – жител на Велико Търново

НА СТУДЕНО: Семейства във Велико Търново без парно десети ден

Служители на Топлофикация намериха причината за аварията – изгнила стара тръба. Очакванията са до края на деня, да бъде възстановено топлоподаването. След репортажът по Нова от кабинета на омбудсмана Диана Ковачева излязоха с препоръки към Топлофикация – Велико Търново. 

Общественият защитник се е свързал и с потърпевшите търновци.

„От омбудсмана се свързаха с мен и ми казаха да подам жалба на техния сайт. Има един голям червен бутон и това е удобно за мен”, обяснява Никола Николов – жител на Велико Търново

От КЕВР също са поискали информация за причините за нарушеното топлоснабдяване и за предприетите от дружеството мерки за възстановяване на предоставяната услуга. От дружеството запазиха мълчание.