Той триумфира с Купата на България и спечели вота с 216 точки

Българският футбол има своят крал за 2019 г. в лицето на капитана на „Локомотив” (Пловдив) Димитър Илиев. Той спечели оспорваната надпревара за Футболист на годината в конкуренцията на Антон Недялков от „Лудогорец” и Васил Божиков от „Слован” (Братислава). 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Футболистът на "железничарите" триумфира с Купата на България и спечели вота с 216 точки, докато подгласникът му остана с 40 по-малко, съобщава gong.bg. Така Илиев се нареди сред истинските легенди на българския футбол, които са триумфирали в тази анкета. 

Бяха връчени и другите важни награди в българския футбол. За Треньор №1 на 2019 г. беше определен Стойчо Младенов, който спечели Купата на Казахстан със своя „Кайсар”. Подгласник му остана Петър Хубчев, благодарение на чиято работа България има шанс за Евро 2020, а после сътвори много с „Левски”. На трето място остана Станислав Генчев, който изведе „Лудогорец” извън групите на Лига Европа. 

Евдокия Попадинова пък стана Футболистка №1 на България в конкуренцита на Симона Петкова и Лиляна Костова. 

Бяха раздадени и наградите по постове във вътрешния шампионат. Най-добър вратар стана Пламен Илиев от „Лудогорец”, а съотборникът му Антон Недялков е най-добър защитник. Най-добър халф е Тодор Неделев, а най-добър нападател е Димитър Илиев. 

За най-добър чужденец беше избран Клаудиу Кешеру, докато за Най-добър млад играч беше избран Станислав Иванов от Левски. Наградата на името на Трифон Иванов отиде при Владо Стоянов от Лудогорец за завръщането му на терена след 966 дни отсъствие. 

Най-красивото попадение за годината пък беше на Ален Ожболт, с което „Локомотив” (Пловдив) спечели Купата на България през май.