Новият треньор на "орлите" даде първата си пресконференция пред българските медии

Новият наставник на "Лудогорец" Павел Върба даде първата си пресконференция пред българските медии след пристигането си у нас. Той се изказа ласкаво за клуба и заяви своите цели и амбиции. Засегна и темата за трансферите за мача с "Интер". Чешкият специалист показа и чудесно чувство за хумор, отговаряйки шеговито на част от въпросите на журналистите, съобщава gong.bg.

„Поздравявам всички, изненадан съм колко много хора дойдоха днес. Признавам си, че наистина това е много голямо предизвикателство. Познавам силите на отбора и затова съм тук. Надявам се да не разочаровам ръководителите на отбора. Знам, че целите на "Лудогорец" са най-високите и се надявам, че с колегите ми ще успеем да ги изпълним“, заяви наставникът. И добави: „Това, което ме убеди да дойда, са големите цели на "Лудогорец". Забелязал съм, че играят редовно в Европа. Също така гледах и последните шест мача на тима, видях силата, която притежава. Дайте ми време и сами ще видите нещата на полето“.

"Лудогорец" с нова огромна инвестиция в стадиона си в Разград

 

„Уважавам работата на треньорите преди мен. Не се притеснявам или страхувам, а напротив - радвам се да работя тук. Наистина искам да продължа работата, която е свършена тук, а тя е добра", каза още Върба.

Той бе категоричен, че „всеки отбор търси играчи, за да увеличи конкуренцията в тима", но отказа да разкрие кои футболисти евентуално биха били привлечени от "орлите".

Кирил Домусчиев: 2019-а беше добра за българската икономика

„Говорим с ръководството на клуба. Търсим един дефанзивен и един офанзивен играч. Имаме предвид и изтичащите договори на някои играчи. Вярвам, че по-лесно протичат нещата, ако се заемеш по-рано, отколкото когато те притиска времето. Не виждам причина Кешеру да не остане, ако той самият и клубът се разберат“, коментира още Върба.