Извън клишетата за нежната половинка

Навръх празника на жената – 8 март, авторът Лора Инджова и операторът Росен Илиев излизат извън клишетата за нежната половинка. Те разказват историите на няколко дами, които зад усмивките си крият своите битки в живота. Някои от тях са в името на любовта, други на мъжа или децата и много рядко в името на себе си.

Изборът да дариш живот, борбата да създадеш такъв и битката със стереотипите са част от съдбите на трите героини.

Честит празник, мили дами!

Боряна Роса е художник и професор в Сиракузкия университет в Ню Йорк. И води две еднакво тежки и силни битки в живота си. Първата – с диагнозата рак, а втората – със себе си и с разбирането, наслоено в обществото за параметрите на красотата на женското тяло.

Мариела Куртева става донор на яйцеклетка, но не спира с направено добро и с още две смели жени създават Фондация „Майки за донорство”. Днес между 400 и 500 жени годишно стават донори на яйцеклетки и сбъдват мечтата за дете на различни семействата, защото някоя жена е дарила част от себе си за тях. Това е направила и Йоана, която попада в края на бременността на един случаен флайер за донороство и не след дълго се решава на тази крачка. Борислава Георгиева също е щастливо омъжена, но след две неуспешни бременности днес е скрила надеждата именно в майките за донорството.

Кои са най-популярните технологични подаръци за 8 март?

Вижте историите на тези смели жени, водещи битките си в живота с много надежда в моментите на отчаяние.