За да поддържаме организма си силен, не трябва да забравяме и грижите за имунната система

Страхът от заразяване с коронавирус ограничи контактите ни с хора, накара ни да останем у дома и да бъдем изключително предпазливи. Но дори да си мислим, че предприемаме всички възможни мерки, шансът да направим грешка не е малък. 

Вероятно най-голямата грешка, която правим, е да си мислим, че нещо такова не може да се случи точно на нас, пише каналът "Cool News" във vbox7.
 
Коронавирус: Ситуацията в Източна Европа бързо може да ескалира

За да поддържате организма си силен, не трябва да забравяте и грижите за имунната система. В момента е много важно да хапваме плодове и зеленчуци, богати на витамини С и Е.
 
Друга грешка, която правим, е да не мислим какво пипаме. Да, в нормалното си ежедневие може би не мислим какви микроби има върху копчето на асансьора, входната врата на блока или на магазина, но по време на пандемия не трябва да забравяме да мием постоянно ръцете си.

РАБОТА ПО ВРЕМЕ НА ЗАРАЗА: Дистанционен труд и гъвкаво работно време

Важно за психическото ни здраве пък е да разграничаваме фалшивите от истинските новини и да не вярваме на конспиративни теории. Всичко това може да ни натовари сериозно.

Колкото и да е трудно в момента да не се виждаме със семейството и приятелите си, бъдете отговорни и мислете за здравето на всички!

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.