Лидерът на ПЕС смята, че здравните мерки на правителството за правилни и навременни

"Мерките на правителството в здравен аспект бяха успешни. Това личи по броя на заразените. В сравнение с другите европейски страни виждаме, че сме доста по-добре. Големият въпрос е за икономическите и социални мерки. За тях, според мен, няма достатъчна комуникация", заяви евродепутатът и лидер на ПЕС Сергей Станишев в ефира на "Здравей, България".

Премиери, лидери и активисти застават заедно с работещите в битката за работни места

Според него трябва сериозно да се мисли за икономически антикризисен щаб, защото са нанесени тежки щети върху икономиката. Той смята, че броят на фирмите, които могат да се възползват от мярката 60/40, е доста ограничен. 

Дончев в "Карай направо": Стартираме още мерки за справяне с кризата

"Това изисква широка дискусия и национално съгласие. Моето мнение е, че когато има такава криза, хората очакват политиците да си говорят. Правителството може да направи много повече, за да постигне това съгласие и да привлече повече експерти", заяви Станишев. Той посочи, че много българи са обеднели заради кризата, а  на значителен брой граждани доходите са намалели.

"Алфа Рисърч": Доходите на 45% от българите са непроменени от началото на кризата

"Ролята на опозицията винаги е деликатна в тези сутиация. Мисля, че БСП направи правилното, подкрепяйки мерките. Оттам нататък, мисля, че опозицията трябва да пази някои основни принципи, тъй като имаше залитания. Очертава се край на извънредното положение, а това означава нормална работа на парламента. Той е мястото, на което правителството трябва да представи своите идеи и да се срещне с представители на всички партии", смята евродепутатът.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.