Това обясни търговецът на агнешко Борислав Борисов

По какво да познаем дали агнешкото на витрината е прясно и възможно ли е да сложим във фурната вече замразявано, което са ни продали на цената на свежо месо? Отговорите на тези въпроси потърси Румен Бахов.

„Цветът на прясното агнешко месо трябва да бъде бледорозов. Има и няколко други фактора, за които хората трябва да следят. Сланинката е необходимо да бъде бяла към кремава. Ако е жълта или сива означава, че месото е замразявано и старо или това е шиле и месото е жилаво”, обясни търговецът на агнешко Борислав Борисов.

Каква ще бъде цената на българското агнешко за Гергьовден?

„Месото трябва да е сухо на пипане, а не твърдо. При натискане с пръст то трябва да си връща формата. Ако има слуз по него означава, че продуктът не е съхраняван правилно и са започнали процеси, заради които месото ще има мирис”, допълни още той.

Борисов посочи, че основният начин, по който се познава, че месото е българско е синият печат. „Той винаги се слага на плешката и на бута. Има две букви “BG” и шестцифрен номер. Ако печатът е червен означава, че месото е обработено в страната, но е вносно”, обясни търговецът.

Повече гледайте във видеото. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.