Те са били в три товарни автомобила

Митнически служители са открили и иззели недекларирани 470 940 лични предпазни средства: шлемове, маски от плат, ръкавици, както и близо 50 000 дрехи, спортни обувки, дамски чанти и ключодържатели, със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, съобщиха от Агенция „Митници”.

Иззеха 37 500 контрабандни маски на "Капитан Андреево"

На 7 и 8 май на пункт „Капитан Андрево“ са пристигнали товарни автомобили, съответно с румънска и българска регистрации, влизащи в страната от Турция. Единият камион превозвал групажна стока за Румъния. При проверката е установено, че в товарното помещение са укрити 940 предпазни шлема, а сред декларираната стока митническите служители откриват 8400 мъжки и дамски тениски, блузи, панталони, носещи логото на защитени марки и 1290 ключодържатели с логото на известни марки автомобили.

Румънски шофьор се опита да прекара 28 000 контрабандни маски през България

Другият камион превозвал стока за Унгария, в който при проверка на 250 колета са открити 40 000 дрехи, спортни обувки и дамски чанти със знаци на известни марки. В 22 от колетите са открити 420 000 защитни предпазни ръкавици за еднократна употреба, които липсвали в описаните в документите стоки. На 11 май митническите служители проверили товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски шофьор, който предоставил редовни документи за превозваната стока за Германия, сред която е установено, че има недекларирани 50 000 защитни маски от плат.

Контрабандните лични предпазни средства са задържани. На шофьорите са съставени актове по Закона за митниците.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.