Депутатът Искрен Веселинов смята, че акциите на прокуратурата са навреме

"Акциите на прокуратурата срещу битовата престъпност са навреме. Трябва да има репресии в държавата и нещата да се вкарат в норма", заяви депутатът от ВМРО Искрен Веселинов в ефира на "Здравей България". От партията излязоха с позиция относно сигнала на семейство от Видин, че са нападнати пред дома им с бухалки пред очите на децата им. Те са на мнение, че в общността има чувство за безнаказаност.

Семейство с две деца се оплака, че са ги пребили с бухалки, докато били на разходка

Според Веселинов, докато част от ромските квартали за били под блокада заради коронавируса, случаите на подобен вид престъпления са били по-малко. 

"По наша оценка около 600 млн. лв. е дала държавата за интеграция на ромите. Това са само преки разходи, свързани с изграждане на жилища и програми, които трябваше да направят тази част от населението по-социализирана. Може би има такива резултати, но те не са значими", смята Веселинов. Той е на мнение, че законодателната част не е спряла и законопроектите се движат.

 

 

Задържаха заподозрения за нападението над 90-годишния мъж от Ореховица

"Ползвам и този битов инцидент, за да поставя въпроса, че Концепцията за ромите на Каракачанов трябва да бъде приета. Поставяме го остро на масата. Отговорите на въпроса защо концепцията не минава, са процедурни "мотания", но времето за мотане свърши. Трябва да започнем да решаваме проблемите на държавата", категоричен бе депутатът от ВМРО.

Целия разговор с Искрен Веселинов гледайте във видеото.

 Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.