РЗИ имат указания да наблюдават нощните заведения, каза още здравният министър

"Клъстерите са основните места, на които се увеличи броят на вирусоносителите. За съжаление, онези, които заразяват близките си, са наши съграждани, прибиращи се от чужбина за лятото. Разбира се, това е по-добрият вариант за разпространение на вируса, ако изобщо може да се говори за добър вариант". Това заяви здравният министър Кирил Ананиев на пресконференция в Министерския съвет след среща с премиера Бойко Борисов и Националния оперативен щаб.

"Засега няма сигнали за възникнал случай на COVID-19 от нощно заведение, но това не значи, че не сме дали указания на РЗИ специално да наблюдава дискотеките, пиано баровете и т.н. Занапред ще ви информираме специално в тази насока. Знаете, че бях предложил те да останат затворени". 

Борисов: Ново затягане на мерките ще доведе до паника

Запитан за спа центровете, Ананиев заяви: "Ще видим постепенно как действа всяка една мярка. Виждате, че отваряме една мярка и след това поне две седмици наблюдаваме как действа тя. Не бива едновременно да се отварят всички мерки”.

 

 

"Много е малка разликата между решението, което се базира на здравни аргументи и това с политическите такива. Трябва да се намери балансът между едното и другото. Трябва мислено да свикнем със съществуването на вируса, но и да сме дисциплинирани и да съхраним хората около нас", уточни Ананиев.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.