Сред тях е и ръководителят на службата за Косово Марко Джурич

Нови случаи на COVID-19 са регистрирани в сръбското правителство. Сред заразените е и ръководителят на службата за Косово Марко Джурич, предаде БТА.

Вестник „Вечерне новости“ пише, че Марко Джурич е в болница със слаби симптоми на заболяването. Сред новите заразени са генералният секретар в министерството на външните работи Велко Обрадович и ръководителят на Търговско-промишлената камара на Сърбия Марко Чадеж. Заразеният по-рано министър на отбраната Александър Вулин все още няма симптоми, а в болница е приета с възпаление на дробовете председателката на сръбската скупщина Мая Гойкович, която е в стабилно състояние.

Гришо и Джокович - под обстрел от световния тенис елит (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вестникът съобщава, че повечето от заболелите са празнували победата на Сръбската прогресивна партия на парламентарните избори в нощта между 21 и 22 юни. В тържеството участваха президентът Александър Вучич, генералният секретар в кабинета на президента Никола Селакович, външният министър Ивица Дачич, Марко Джурич, Александър Вулин и други известни политици. Според вестника има заразени и в Републиканската избирателна комисия.

В неделя в Сърбия бяха регистрирани най-много заразени от края на април. Броят на заразените от началото на епидемията възлиза на 14 046, а броят на смъртните случаи нарасна до 270.

Коронавирус на още един тенис турнир в Сърбия с българско участие

Двама души, инфектирани с новия коронавирус, починаха в Черна гора в неделя и са първите жертви на втората вълна на епидемията в страната, която започна преди две седмици с внасяне на вируса от Сърбия, предаде междувременно агенция Хина.

Общият брой на заразените с новия коронавирус в Черна гора към момента е 157 души, съобщиха властите.

Вирусът се появи отново в средата на юни, след като в продължение на месец и половина в страната нямаше никакви случай на коронавирус. Той бе внесен от черногорски граждани, които отишли в Белград за футболен мач, който е бил гледан от 25 000 души.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.