Ник Кириос не пропусна случая отново да захапе световния номер 1 в мъжкия тенис

В последните дни Най-добрият ни тенисист Григор Димитров и световния номер 1 Новак Джокович станаха обект на много критики в спортните средите. Всичко започна, след като Гришо обяви, че е заразен с COVID-19. Впоследствие положителни проби дадоха още играчи, повечето от които участваха на турнира в Задар, организиран от Ноле. Мнозина винят хасковлията за разпространението на заразата. Бащата на Джокович - Сърджан, отправи остри реплики към българина.

Бившият треньор на Гришо - Даниел Валверду, го защити, казвайки, че бащата на Новак не може да падне по-ниско. Още играчи от елита на тениса изказаха същото мнение.

Бившият треньор на Гришо за бащата на Джокович: Няма как да падне по-ниско (СНИМКА)

В пост в Twitter венецуелецът призова спортните журналисти да не дават трибуна на сърбина. "Този човек не може да падне по-ниско. Моля, не му давайте трибуна за изява", казва Валверду, обръщайки се към спортния журналист на английското издание Telegraph - Саймън Бригс, направил интервюто с бащата на Новак Джокович.

На 21 юни Горан Иванишевич излезе на централния корт в Задар и обяви, че финалният мач, в който трябваше да участва и световният номер 1, няма да се състои. Това се случи именно заради положителната проба на Димитров. 

Асен Григоров за обвиненията към Гришо: Никой няма вина, че се е заразил, това е пандемия

Ексцентричният австралиец Ник Кириос, който отдавна има вражда с Ноле, сподели новината в Twitter и иронично коментира по адрес на Джокович: "Поздравления, какво лидерство само!".

Дни по-късно, когато новите положителни проби на участници в турнира започнаха да валят, австралиецът сподели клип от купона, организиран след срещите в Задар и написа: "Моля се за всички, които са се заразили с коронавируса. Повече обаче не споменавайте неща по мой адрес, които биват окачествявани като безразсъдни или глупави - действията на видеото заемат първото място по тези показатели".

В друга социална мрежа - Instagram, Кириос коментира новината, че Сърджан Джокович обвинява Григор за случилото се на турнира. 

"Не се опитвай да вменяваш вина, братле", написа австралиецът.

Белгийската тенисистка Кирстен Флипкенс пък изрази още по-крайно мнение относно предстоящото Открито първенство на САЩ.

"Само аз ли смятам, че би било лудост Откритото първенство на САЩ да се състои в тези условия? Много играчи вече са болни от COVID-19. Ако само един даде положителна проба на турнира, всички други трябва да бъдат карантинирани за 2 седмици, нали? Само тогава ли бихте отменили надпреварата", пита в свой пост Флипкенс.

Бащата на Джокович с грубо обвинение към Гришо

Друг участник в тунира в Задар, Марин Чилич, увери феновете си, че пробата му за коронавирус е негативна. Въпреки това той каза, че ще се самокарантинира за 14 дни.

"Бях шокиран, когато научих новините от турнира. Доверихме се на инструкциите на сръбското правителство относно мерките срещу разпространението на заразата. Явно сме били твърде големи оптимисти. Нашето поведение бе грешка, а действията ни - прибързани. Много съжалявам.!За последните 10 дни си направих 5 теста, като всички те са отрицателни. На всички заразени желая бързо възстановяване", заяви австрийският номер 1 и шампион на турнира в Задар Доминик Тийм.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dominic Thiem (@domithiem) on

"Пробите ми са отрицателни. Дълбоко съжалявам за случилото се в Сърбия. Ще послушам лекарските препоръки и ще се изолирам, като регулярно ще продължавам да се тествам", написа Александър Зверев.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexander Zverev (@alexzverev123) on

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.