Той ще може да види Земята от всички страни и да си направи снимки

Първият космически турист, пожелал да излезе в открития космос, ще може да прекара време зад борда на МКС, казаха за РИА Новости от руското представителство на Space Adventures, цитирани от БГНЕС.

Първите космически туристи отлитат за Международната космическа станция през 2023 г.

"Това ще бъде излизане за 90-100-минути, което съответства на приблизително една обиколка около Земята. Астронавтът не е професионалист и разликата между такова излизане и шест до седем часово (от гледна точка на подготовката му) е фундаментална", заяви представителят на компанията.

По такъв начин през предложеното време туристът ще може да види Земята от всички страни, тъй като МКС извършва обиколка около планетата ни за около час и половина.

"Върджин галактик" и НАСА ще подготвят космически туристи

Ракетно-космическата корпорация "Енергия" (част от Роскосмос) обяви подписването на договор със Space Adventures за полета на двама туристи със „Союз“ до МКС през 2023 година. Предвижда се един от тях да направи първото в историята излизане в открития космос заедно с руски астронавт. Както обясни президентът на Space Adventures Ерик Андерсън, все още няма договор с конкретен турист.

Компания от САЩ предлага пътуване с балон до Космоса

Турист ще може да се възхищава на гледките на планетата, да си направи снимки и евентуално да проведе някои експерименти по време на излизането си.