Румен Бахов провери на място след сигнали в социалните мрежи

Граждани на Пазарджик са притеснени от състоянието на един от двата лъва в местния зоопарк – Рая и Хектор.  Според сигналите в социалните мрежи Хектор не изглеждал в перфектна здравословна форма. Румен Бахов провери на място какво е състоянието им и се оказа, че истината е съвсем друга. От управата на зоопарка увериха, че животните са прегледани от ветеринарен лекар и няма изменение в здравословните им показатели. "Грижите, които се полагат за тях в зоопарка в Пазарджик са достатъчно добри и те се чувстват добре. Това са възрастни животни и е нормално да се появят с времето различни ставни проблеми, по-трудно изправяне", обясни д-р Марина Иванова, директор на "Четири лапи". 

ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ТУРИСТИ: Лъвове спят на пътя в резерват (СНИМКИ)

На видеоклип се вижда как Хектор стои в неестествена поза. Това предизвика коментари от притеснени граждани. „Искахме да си отговорим на въпроса какво се случва с лъва – болен ли е, оказва ли му се съответната лекарска помощ, какъв начин на хранене имат тези животни? Това са нашите въпроси”, сподели в „Здравей, България” Анджелина Александрова.

„Всичко започна от една моя снимка, публикувана в нашата Facebook група. Провокира ме състоянието на лъва. Искаме да ни дадат точно обяснение какво можем да направим”, каза Мария Христова.

Смок се настани в апартамент на третия етаж в столичен блок

 

 

Управителят на зоопарка Петко Куртев обясни, че екипът му ще опита чрез игра да върне Хектор в клетката му. Ако това не доведе до желания резултат, ще се наложи той да бъде 

Рая и Хектор пристигат в Пазарджик от зоопарка в Разград след скандал заради лоши грижи за животните. Изградена им е модерна клетка, в която по изключение влиза и млада жена – доброволец, която е притеснена за състоянието им след публикацията във Facebook.

Повече по темата гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.