Служител на парка за диви животни в Южна Африка заснел спящия прайд

Лъвовете в националния парк Крюгер в Южна Африка се възползваха от липсата на туристи в парка и подремнаха на пътя, предаде Би Би Си.

Бебе тапир се появи в Бразилия за първи път от век насам (СНИМКИ)

Рейнджър от парка минал на обиколка, по време на която срещнал прайд да си почива на път в резервата. Обикновено животните могат да бъдат видени толкова близо до хората само през нощта.

Пъркът Крюгер, както и другите резервати за диви животни, е затворен за посещения от 25 март заради коронавируса.

 

Въпреки наложената карантина, рейнджърите в парка продължават да го охраняват и да се грижат дивите животни да не бъдат нападнати от бракониери. Докато шофирал през резервата, един от охранителите му забелязал прайд, който лежал на пътя. Той спрял на метри от него, за да заснеме уникалното явление. Животните не се притеснили от приближаващия автомобил и дори не помръднали.

Панди се разгорещиха за първи път от 10 г. в осигуреното от коронавируса спокойствие

"Те са свикнали с хората и автомобилите. Биха се уплашили повече, ако ги бях приближил пеша", разказва служителят на парка. Най-възрастният лъв в рамките на резервата е близо 14-годишен, което е сравнително много за тези животни.

Това, от което се притесняват рейджърите, обаче, е лъвовете да не започнат да приемат пътищата като безопасно място, само защото по тях в момента не минава никой.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.