Звездната двойка се надява, че други също ще помогнат

Американският актьор Джордж Клуни и съпругата му Амал, която е с ливански произход, ще дарят 100 000 долара на благотворителни организации в Ливан във връзка с взрива в Бейрут. Изявлението на семейната двойка е публикувано в списание „Variety“, предаде БГНЕС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА

„И двамата сме дълбоко загрижени за хората в Бейрут и за опустошенията, с които се сблъскват през последните няколко дни“, се казва в него.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ОПУСТОШЕНИЯТА СЛЕД ВЗРИВА

Средствата ще бъдат предоставени на три благотворителни организации, които помагат на място – Ливанския червен кръст, Impact Lebanon и Baytna Batak. Звездната двойка се надява, че други също ще помогнат според възможностите си.

Има задържани за взрива в Бейрут

По-рано тази година семейство Клуни дариха над 1 милион долара в помощ на борбата срещу коронавируса, като по 250 000 са предоставени на Дома за кино и телевизия, фонда SAG-AFTRA и Фонда на кмета на Лос Анджелис, а 300 000 долара са разпределени между три международни благотворителни организации - Ливанската хранителна банка, Регион Ломбардия в Италия и Националната здравна служба на Великобритания. 

СЛЕД АПОКАЛИПСИСА: Гневни ливанци искат възмездие от отговорните

Кадри от дрон показаха разрушенията след взривовете в Бейрут (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стойността на материалните щети в Бейрут може да достигне 5 млрд. долара

Жител на Бейрут пред NOVA: Нямаме ясен отговор от правителството какво се случи вчера

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.