Путин съобщи, че Русия е първата страна в света, която е регистрирала ваксина срещу коронавируса

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че е готов първи да си постави руската ваксина срещу коронавирус, съобщава БГНЕС. Изказването му беше в отговор на журналистически въпрос, свързан с регистрираната в Русия първа в света ваксина срещу COVID-19.

„Когато сръбските експерти кажат, че ваксината е добра, първи ще си я поставя”, заяви той.

Путин: Регистрирахме първата ваксина срещу COVID-19, вече е поставена и на дъщеря ми

Държавният глава изрази задоволство, че вече има произведена ваксина. „Все пак сръбските специалисти трябва да потвърдят, че тя е надеждна и безопасна. Важно е ваксината да се появи колкото е възможно по-скоро, защото това ще бъде спасение за икономиката, смята Вучич. 

Припомняме, че днес руският президент Владимир Путин съобщи, че Русия е първата страна в света, регистрирала ваксина срещу коронавируса. Според него тя е ефективна, формира стабилен имунитет и е преминала всички необходими проверки.

ЕК очаква ваксина срещу COVID-19 до края на годината

Руската ваксина е разработена от Националния изследователски център (НИЦ) за епидемиология и микробиология „Н.Ф. Гамалея“. Очаква се масовото производство да започне в близко бъдеще.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.