Коментар по темата от д-р Емил Бърдаров

Епидемията от COVID-19 промени изцяло начина ни на живот. Професионалният и личният свят се завъртяха по нови правила, а навиците отстъпиха място на предпазливостта. 

Докосването от приятно стана опасно, а кожата на другия се превърна в потенциален преносител на заразата. 

90 нови случая на коронавирус у нас

„Слънцето е полезно, защото е отговорно да имаме по-добър имунитет. То повишава нивото на витамин D в нашето тяло. Ако не сме защитени с подходящ продукт излагането на пряка слънчева светлина не трябва да превишава 15 минути. Това време е абсолютно безопасно, но през останалото трябва да сме добре защитени”, коментира д-р Емил Бърдаров за „Събуди се”.

Специалистът добавя, че когато осъществяваме контакт с друг човек и ръцете ни не са чисти, вероятността за предаване на вируса е голяма.

„При някои от болните с COVID-19 се наблюдават и кожни прояви. Такива има по тялото, ръцете и устната лигавица. Най-елементарна дезинфекция на ръцете върши чудесна работа. Маската пък трябва да се сменя на всеки два часа”, допълва Бърдаров.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.