На мястото има линейка и полиция

Трамвай, движещ се по линия №5 в София, блъсна и уби жена в района на площад „Македония“.

Движението е затруднено, на мястото пристигнаха линейка и полиция. Говорителят на Центъра за Спешна помощ Катя Сунгарска обясни пред "Фокус", че починалата жена е на 80 години. Сигнал за инцидента е бил подаден в 12.15 часа. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА

Отишлите на местопроизшествието медици установили, че тя е починала на място. Наложило се да окажат медицинска помощ и на ватманката на трамвая, която е изпаднала в шок и получила нервен пристъп. 

„Видях жената под трамвая. Видях телефона й тук на страна паднал или хвърлен. И това е , дойде полиция следствена група. Но казват, че жената е стояла с телефона в ръка , чакала е трамвая и изведнъж тръгва. Това е”, казва очевидец.

Друг очевидец на инцидента казва, че видял трамвая да спира рязко. „Най-вероятно е говорила по телефона, защото той беше включен”.

 

 

Малко по-късно от Столичната община съобщиха, че заради инцидента са променени маршрутите на трамвайни линии 4 и 5. Трамваите в посока центъра са движат през бул. „Овча Купел“, „Мушанов“, „Константин Величков“, „Ал. Стамболийски“, „Христо Ботев“, Съдебна палата. Оттам машините от линия 4 продължават към Орландовци. В посока Княжево трамваите са пренасочени през „Ал. Стамболийски“, „К. Величков“ и „Овча Купел“. Автобусите от линия 260 ще спират срещу трамвайните спирки.

Влак блъсна и уби човек край Струмяни

Към 14 часа движението по нормалния маршрут на трамвайните линии беше възстановено.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Редактор: