Всички висши учебни заведения преминават на онлайн обучение за 2 седмици

Нови противоепидемични мерки в цялата страна за 14 дни обяви със заповед здравният министър проф. Костадин Ангелов. Една от тях е, че всички висши учебни заведения преминават на дистанционно обучение. Техните възпитаници напускат аудиториите и ще се подготвят онлайн.

От днес влизат в сила новите ограничения срещу COVID-19

В столичния квартал „Студентски град”  проверка на NOVA установи, че голяма част от студентите са решили да се приберат по родните си места. В столицата остават само тези, които работят и се налага да са на място. Улиците из квартала са пусти, което не е типични за това време на годината. Тази стъпка на младежите управителят на Студентска поликлиника д-р Вихрен Заяков определя като полезна и положителна в епидемиологичната ситуация, тъй като високата концентрация на хора в малко пространство, както е в общежитията, ще повиши риска от заразяване.

НОВИ МЕРКИ: Гимназисти и студенти минават на онлайн обучение (ЗАПОВЕД)

„В семейна среда би трябвало да е по-добре. „Студентски град” много се е опразнил. Рядко се вижда такова нещо. Бих препоръчал най-добронамерено да се спазват противоепидемичните мерки, за да не се налага на хората да се запознават с недостатъците на системата”, каза още медикът.

Той посочи, че по принцип октомври е месецът с най-високо потребление на медицински услуги за годината. За 2020 г. обаче е отчетен спад от близо 40%. Д-р Заяков увери, че в Поликлиниката са спазени всички мерки за безопасност.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.