Важно е да обърнем внимание на антифриза, гумите, спирачната система, ремъците и светлините

Грижата за безопасността на автомобила далеч не се изчерпва със смяната на гуми. Ако ви предстои шофиране през студения сезон - добре е да свършите някои основни неща. Сред тях са проверката на антифриза, гумите, спирачната система, ремъците и светлините.

Отделете специално внимание на казанчето, в което се налива течността за чистачките, съветват специалистите. Едно от най-лесните неща, които всеки шофьор може да направи е да провери налягането на гумите.

„На всяка кола е обозначеното подходящото налягане за гумите“, обяснява автомобилният състезател Румен Дунев.

Той добавя, че преди зимата, често пъти, шофьорите забравят да сменят течността за чистачките. Обичайните проблеми, които идват от това са – пукнато казанче и унищожени помпи.

 

 

„Чистачките винаги трябва да се изпробват. Ако не са добри е желателно те да бъдат сменени, като това ще даде на водача една добра видимост на пътя“, казва Дунев.

Заради предстоящото застудяване и валежи от Пътна полиция започват акция за всички шофьори. Проверки на автомобилите на пътя за готовността им за зимния сезон. 

От 1 до 15-ти ноември униформените ще следят дали автомобилите са оборудвани с подходящите гуми, дали са изправни светлините, чистачките и стъкломиещите устройства. До средата на ноември шофьорите няма да бъдат глобявани, а само ще бъдат предупреждавани, ако има нередности.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: Как да подготвим колата за зимата?