Екстремисти на "Ислямска държава" атакуваха един от главните университети в Афганистан

Най-малко 22 души бяха убити в понеделник, когато екстремисти атакуваха един от главните университети в Афганистан при жестоко, продължило часове нападение, при което студенти останаха в локви кръв в аудиториите, съобщи АФП. Малко по-късно „Ислямска държава“ пое отговорност за кървавата баня.

Откриха бомба в кутия в германски влак

Нападението срещу университета в Кабул, което дойде на фона на нарастване на насилието в Афганистан, бележи втория път за по-малко от две седмици, когато образователна институция в столицата е взета на мушка от терористи.

Оцелелите описаха ужасяващи сцени след инцидента. Първо атентатор-самоубиец се взриви в кампуса. След това двама въоръжени мъже започнаха да стрелят, казаха служители, хвърляйки в бягство стотици студенти. Фрейдун Ахмади, 23-годишен студент, разказа пред Франс прес, че е бил в час, когато в университета е избухнала стрелба.

Бомбено нападение срещу вицепрезидента на Афганистан (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Бяхме много уплашени и си мислехме, че може да е последният ден от живота ни. Момчета и момичета викаха, молеха се и викаха за помощ", каза Ахмади и добави, че и други студенти са били под обсада повече от два часа, преди да бъдат спасени. Будещи тревога снимки, публикувани онлайн, показаха телата на убитите студенти, лежащи до бюрата и столовете.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС