Това обяви премиерът Бойко Борисов във Facebook

Общините у нас ще получат 2,3 млн. лв. за реализирането на 4 образователни програми. Това каза премиерът Бойко Борисов във Facebook след онлайн правителственото заседание.

С тези средства ще се модернизират 7 професионални гимназии и средни училища, ще се подпомогнат 125 училища за дейности по проследяването на личните постижения на учениците, а 153 учебни заведения ще получат средства за подготовка и обучение на екипи, които да помагат за по-плавния преход между отделните етапи на обучение. 

149 750 лв. ще отидат за Астрономическата обсерватория в Димитровград, която ще бъде оборудвана с нов дигитален планетариум, обясни още премиерът.

 

 

Борисов обяви и решенията по темата Brexit. „За съжаление към момента е по-вероятно да няма сделка между ЕС и Великобритания. Затова трябва да сме готови. На днешното заседание на Министерския съвет приехме план при Brexit с или без сделка. Той предвижда законодателни и информационни дейности, както и сключването на двустранни и многостранни споразумения в различни сфери, в случай, че ЕС не предвижда общ подход за действие в тях при оттеглянето на Великобритания без сделка.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.