Собствениците заплашват, че ще спрат да плащат осигуровки и данъци

Собствениците на езикови школи, занимални, образователни центрове и творчески работилници настояват да не прекратяват заниманията си по време на пандемията от коронавирус.  От браншовата асоциация припомнят, че затварянето им през месец март ги е изправило пред възможност за фалит. Собствениците на школи предупреждават, че ще спрат да плащат осигуровки и данъци, ако бъдат принудени да прекратят работа.

Михайлова: За дистанционно обучение ще се преценява локално, в зависимост от заразените

„Водя детето си в различни школи, арт работилнички, включително в частна занималня, защото миналата година не се получи добре с тази,която беше в училище. Сега обаче те трябва да затворят, което е проблем и за родителите”, заяви майка на дете, което няма да може да посещава любимите си занимания заради ограниченията. „Оказа се, че мога да заведа детето си на кино, но не и на занималня”, възмути се тя.

Общините ще получат 2,3 млн. лв. за 4 образователни програми

„Има различно отношение към това как се прилагат противоепидемичните стандарти, които се изискват в момента. В едно училище те са общи и почти няма контрол за това как се прилагат. Към частните образователни институции изискванията са по-високи и стандартът е много по-висок, защото всеки си пази хляба”, заяви един от собствениците на частна образователна институция.

Подробностите по казуса гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.