Хиляди се стекоха, за да опитат от него

Хиляди хора пренебрегнаха ограниченията за публично събиране, за да отидат в малко село в централната част на Шри Ланка за сироп, за който самозван светия твърди, че може да предотврати и лекува коронавирус, предаде АФП.

Kитайска фирма твърди, че ваксината й срещу COVID-19 е с 97% ефективност

Страната преживява скок на случаите от октомври, като броят на заболелите се е увеличил повече от осем пъти оттогава до над 28 500 и 142 мъртви.

Дърводелецът Дамика Бандара твърдо заяви по националната телевизия миналата седмица, че така нареченият лек му е бил разкрит от Бог. Лекарите в островната държава обаче заявиха, че няма научна основа за сиропа.

Снимки на министъра на здравеопазването Павитра Ваниарачи, публикувани в местните вестници, пиейки от „божествения лек“, спомогнаха за разпространението на твърденията на Бандара.

3500 долара глоба за мъж, нарушил карантината за 8 секунди

Репортери съобщиха, че около 12 000 души са пътували до малкото му село на около 85 километра североизточно от столицата Коломбо, където той е обявил, че ще раздава безплатни мостри.

„Казвам искрено, че този препарат не само ще излекува от COVID-19, но след като го приемете веднъж, никога няма да се заразите с вируса”, обяви той пред тълпата, без да предложи никакви доказателства.

Кадри показват, че полицаи не могат да наложат мерки за социално дистанциране на тълпите. Никой не е арестуван или глобен.

Лъвове в зоопарк са преболедували коронавируса

Съдилищата на Шри Ланка имат право да налагат глоби на хората за неносенето на маски на публично място като част от правителствените мерки в борбата с пандемията.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС