Кой плаща щетите след инциденти без виновни?

Разсеяно прасе стана жертва на пътно-транспортна злополука. Животното било в района на АМ „Тракия”, близо до отбивката за Костенец. Глиганът попаднал под гумите на два преминаващи автомобила и им нанесъл тежки поражения. Първата кола е с напълно разбита предница, а водачът й изпаднал в шок от преживяното.

Заблуденото прасе вероятно е било част от популацията на близък резерват, където дивите свине се отглеждат напълно свободно. Оказва се, че липсата на застраховка „Автокаско” при подобен инцидент го вкарва в графата „случайно събитие” и застраховка не се изплаща.

Серия от катастрофи заради крави и овце на път в „Кремиковци” (ВИДЕО)

„Беше късно вечерта. Докато изпреварвах, на пътя се появи диво прасе. Имах по-малко от секунда за реакция. Едва овладях колата и отбих в аварийната лента. Обадих се на застрахователите и те ми обясниха, че такова ПТП не влиза в техните отговорности“, разказва потърпевшият Ивелин Тодоров.

След обаждането му на място идва и полиция. По думите на шофьора на репатрака те са взели прасето. Собствениците на колата смятат, че в района трябва да се постави знак, който да прудпреждава, че там преминават диви животни.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.