Това стана ясно по време на онлайн брифинг на Националната агенция за приходите и Министерството на икономиката

От 21 декември желаещите ще могат да се кандидатстват по програма „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“. Това стана ясно по време на онлайн брифинг на Националната агенция за приходите и Министерството на икономиката.

Предлагат удължаване на мерките с повече от месец

„Напълно разбираме, че в такъв момент на ограничителни мерки бизнесът трябва да получи бърза финансова помощ. Макар че никога досега не сме се занимавали с такива средства, сме мобилизирали екипа си, за да оправдаем очакванията”, заяви Галя Димитрова, изпълнителен директор на НАП.

„Накратко целта на тази програма е да се осигури директна финансова подкрепа на български компании, чиято дейност е спряна заради въведените мерки. Кандидати могат да бъдат микро, малки или средни предприятия”, каза още тя.

Всяко предприятие може да кандидатства с един проект, който включва всички негови обекти, засегнати от кризата, стана ясно още по време на брифинга.

Борисов: Важно е броят на излекуваните да расте и бизнесът да работи

Всички, които са подали заявление за такава помощ, ще бъдат информирани по електронен път дали са одобрени за нея.

Подробна информация за програмата се очаква да бъде публикувана на сайта на НАП.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.