Животното е от рядък вид и си търси партньорка

В неделя маймуната Алф от столичния зоопарк навърши 5 години. Той е едно от емблематичните животни на парка и е от застрашен от изчезване вид. Историята на маймуната е необикновена. Веднага след раждането си Алф е отделен от родителите си и се е наложило да бъде отгледан от хора.

Навръх рождения си ден маймуната Алф получи страхотни новини. Досега той живееше сам в своята клетка, но скоро се очаква да бъде намерена дама, с която да я дели.

Бебе панда, играещо с гледача си, се превърна в интернет сензация (ВИДЕО)

Торта, големи подаръци и публика, бяха част от изненадата за празника на животното. Енергичен и щастлив, той веднага се втурна да разопакова новите си играчки.

„В голямата кутия имаше гумена играчка от кучешки магазин. Имаше много орехи, ябълки, мандарини, както и плюшени играчки, на които той много се радва, но за съжаление бързо ги къса”, разказва Ани Костадинова, гледач в софийския зоопарк.

Маймуна от столичния зоопарк пострада след храна от посетители

Вече порасналият Алф е във възраст, в която може да създаде поколение. Затова сега от парка ще се заемат да му намерят женски лампудер, за да продължат вида си.

„Към днешна дата той вече е достигнал полова зрялост - така нареченият пубертет, и ще трябва да му се намери женска. Не можем да го приобщим към неговото семейство, по обяснимата причина, че бащата не би го изтърпял, защото ще му бъде конкуренция”, казва още Ани.

Подробностите гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.