При акцията има задържани

210 килограма нелегален тютюн е иззет при операция на "Икономическа полиция" в Сливен.

На 30 януари, при акция по противодействие на престъпленията против данъчната система, съвместно със служители на сектор “Пътна полиция“, е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 59-годишен мъж от Сливен.

Откриха голяма наркооранжерия в хотел в "Слънчев бряг" (СНИМКИ)

В хода на проведените процесуално-следствени действия в колата са намерени 21 чувала със ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. Общото количество на иззетия тютюн е около 210 килограма. Задържани са водачът и 48-годишна жена, пътувала в автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

ЗАДЪРЖАН ПОЛИЦАЙ: Вътрешна сигурност разследва дознател

Близо 2 килограма канабис са иззели криминалисти от Сливен при специализирана операция на 30 януари. В жилище, обитавана от 36-годишен мъж, полицейските служители са намерили и иззели суха листна маса, която  е реагирала на канабис. Иззети са още електронна везна, пари и други вещи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. 36-годишният мъж не е криминално проявен, задържан е за 24 часа.

Репортер: Георги Манев

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Редактор: Станимира Шикова