Тя може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 12 години

По искане на Районната прокуратура в Стара Загора, Териториално отделение – Казанлък, съдът взе мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо 47-годишна жена. Тя е привлечена като обвиняема за блудство с 12-годишно момиче, съобщава DarikNews.bg.

Жената и малолетната пострадала живеели в едно и също населено място в Казанлъшко. Обвиняемата работела в сферата на услугите и имала почти ежедневен контакт с жертвата. През есента на миналата година започнала да обръща специално внимание на момичето - първоначално с множество съобщения в социалните мрежи, а след това и лично – черпела я с храна и напитки, возела я с колата си.

От втората половина на месец октомври 2020 г. обвиняемата започнала да извършва "действия на полово удовлетворение" с малолетното момиче, съобщават от прокуратурата. За тези действия били подадени сигнали в полицията и 47-годишната жена била задържана.

До момента тя е неосъждана. Престъплението, в което е обвинена, се наказва с „лишаване от свобода“ от 3 до 12 години.

Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.