Търсачи на силни усещания смущават спокойствието в града под тепетата

В Пловдив се вдигнаха на война срещу незаконните дрифтове по улиците на града. За да сложи край на организираните нелегални гонки, общината затяга мерките около местата, където се събират любителите на силни преживявания. Там ще се поставят знаци, указващи забрана за престой и паркиране с уточнение на часа – от 22.00 ч. до 06.00 ч. При нарушения, полицията заплаши с глоби до 3000 лева.

Гребната база в Пловдив е едно от предпочитаните места за среднощните дрифтове. И ако за люботелите на незаконните гонки е истински адреналин, то за живеещите и развиващите бизнес в района е истински кошмар.

„Това продължава вече повече от година. Може би пандемичната обстановка спомага за събирането на едно място на повече млади хора. Това по принцип е добре. Тук идват около 100 души. След 22.00 ч. обаче шумът от автомобилите е ужасяващ”, споделя Ванко Иванов.

 

 

Мъжът вече е станал абонат на тел. 112, но ефектът от сигналите му е временен. Младежите зад волана, които са между 16 и 30 –годишни дори не осъзнавали риска, смята Иван. 

„Тук има много деца с велосипеди. Едно дете, ако излезе, то ще бъде убито на място”, коментира Иванов.

Среднощният шум тероризира и гостите на близките хотели.

„Много ми е трудно да обясня на гостите защо това се случва, как не може де се предотврати, тъй като в никоя цивилизована държава едни хора не пречат на други да си почиват”, заяви Виолета Вълчева, управител на хотел.

Над 170 автомобила, готови за среднощна гонка, е хванала при две акции полицията. Установени са 4 лица с криминални прояви, а 18 автомобила са спрени от движение.

Общината има вече инвестиционно намерение да разкрие полигон, на който легално да се провеждат дрифтове, но все още се търси подходящ терен. А в града започна и мащабна кампания. Чрез билбордове полицията призовава „Не на дрифта!“. 

Офроуд в природен парк „Странджа”: Има ли нарушения? (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.