Вероятността това да се случи предизвика смесени чувства у родителите

Новината за евентуалното масово тестване за COVID-19 сред учениците предизвика смесени чувства у родителите. Повдигна и много въпроси. Някои от тях бяха изчистени на среща с Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието.

„Продължава да има напрежение сред родителите. Не съм сигурна дали отговорите успокоиха напълно родителите”, заяви Яна Алексиева, директор на Асоциация „Родители”. „Става въпрос за децата ни. Липсата на комуникация и доверие води до това”.

„Направихме допитване. За съжаление около 15% от родителите са положително настроени към тестовете”, заяви Катерина Додова, директор на Професионалната гимназия по туризъм.

„Съществува страх и невяра в това, което се казва”, коментира доктор Юлиян Петров от Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”. По думите му след като е започнало редовното тестване на учителите показва, че процентът на заразени е малък. Важното, според д-р Петров, било желанието на учителите да се ваксинират. „Нашата последна статистика показва, че над 41% искат да се ваксинират”, обясни д-р Петров.

Още гледайте във видеото  

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.