Компанията ще произвежда само електромобили от 2025 г.

Марката Jaguar ще бъде изцяло електрическа до 2025 г.,  съобщи автомобилният производител. Компанията ще пусне електрически модели на цялата си гама Jaguar и Land Rover до 2030 г.

Линията Land Rover ще има първия си напълно електрически модел през 2024 г., а година по-късно и всички модели Jaguar ще бъдат изцяло захранвани от батерии. И трите британски завода ще останат отворени като част от новата стратегия.

В същото време става ясно, че компанията се отказа от плановете си да построи електрическа версия на своя XJ седан в завода в Castle Bromwich, което означава, че там в крайна сметка производството на коли ще бъде прекратено.

Главният изпълнителен директор Тиери Болоре каза, че тази фабрика ще се фокусира върху "непроизводствени" дейности в дългосрочен план, но повече подробности не бяха дадени.

Ягуар планира да харчи по 2.5 млрд. паунда годишно за нови технологии за своите автомобили. Това е поредната промяна в автомобилната индустрия заради по-строгите правила за вредните емисии.

Hyundai показа робот-кола на четири крака (ВИДЕО)

Редица производители на автомобили, сред които Фолкваген  и Lotus Cars, също обявиха планове да електрифицират своите модели. А причината е че правителствата увеличават финансовата подкрепа за електромобилите и въвеждат правила, ограничаващи бензиновите автомобили.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.