В града се намира и единственият музей посветен на забавлението

Първи април е Денят на шегата. В града на хумора – Габрово, се намира и единственият музей посветен на забавлението, който работеше днес въпреки епидемията. На това място всеки намира повод да се усмихне. На първи април габровци посрещат гости шегувайки се, дори с наложените им ограничения. „Но сте добре дошли и отишли, засега, защото 30 процента е капацитета и ще трябва да изчакате малко”, заяви една от служителките в музея.

Най-забавните първоаприлски шеги (ГАЛЕРИЯ)

Излъгвайки ни, че капацитета е запълнен и след кратко чакане получихме и подарък – габровска огърлица от охлюви….за многократна употреба. „Ние, черупките не изхвърляме, а ги нанизваме на връвчица и години наред готвим супи за неканени гости”, твърди една от уредничките.

На 1 април, обаче, в Дома на хумора всички са поканени. Имаше и такива, които за първи път влизат. „Не сме запознати и очакваме да сме много впечатлени. Аз, лично, очаквам и за детето да има интересни неща”, посочва една от майките, дошли с детето си на посещение.

Защо първи април е ден на шегата и още любопитни факти

Ръководството на най-забавното място у нас учи гостите на Дома на хумора, целогодишно, не само на първи април, само на едно: „49 години – едно и също послание: Светът е оцелял, защото се е смял. Това е мотото измислено от Радой Ралин. И последната година ни показа, колко е актуално. Не се вземайте на сериозно. Никой не бива да се взима, включително и по време на избори и политически надпревари”, посочва Маргарита Доровска – директор на Музей „Дом на хумора и шегата“.