Проливни дъждове предизвикаха днес наводнения на много места в страната

65-годишен мъж е намерен мъртъв днес, след като е бил отнесен от придошлите води на река Очина в южния румънски окръг Прахова, съобщава информационният сайт Зиаре.

Местен жител е станал свидетел на инцидента и веднага позвънил на спешния телефон 112. Десетки пожарникари започнали претърсване на района в село Адунац, но спасителната акция е завършила с трагичен край. Тялото на мъжа е било намерено на няколко километра разстояние от мястото, където е паднал във водата. Трупът е бил открит в коритото на река Провита в друго населено място.

Ураган предизвика сериозни наводнения в турски курорт (ВИДЕО+СНИМКИ)

В планинските райони на окръг Прахова днес валяха проливни дъждове и предизвикаха наводнения и други проблеми, посочва Зиаре. Движението по национален път номер 1 в района на град Бряза в окръг Прахова е затруднено заради наноси, озовали се на пътното платно.

Проливни дъждове предизвикаха днес наводнения и в окръг Арджеш, също в южната част на страната. Силният вятър е счупил клоните на много дървета, което е наложило намесата на пожарникари и специализирана техника.

Мощна пясъчна буря удари Южна Русия (ВИДЕО)

Наводнения станаха и в съседния окръг Дъмбовица. Румънските метеоролози издадоха днес предупреждение с оранжев код за проливни дъждове и опасност от наводнения, валидно до събота сутринта. Застрашени са 19 окръга (от общо 42), в които се очакват валежи от над 40-60 литра на квадратен метър, съобщава телевизия Диджи 24.

Редактор: Габриела Винарова
Източник: БТА