Статуя възпроизвежда знаковата сцена от филма "Проклетите седем години"

Във филма "Проклетите седем години" Мерилин Монро има една сцена, в която преминава с бяла рокля над вентилационна шахта. Въздушното течение повдига полата ѝ и всички виждат бельото на звездата,

Тази знакова сцена от комедията на Били Уайлдър бе претворена в осемметровата скулптура "Завинаги Мерилин", създадена от Сюард Джонсън през 2011-а.

Висока 26 фута статуя на холивудската икона в известната  бяла рокля е инсталирана пред Художествения музей на Палм Спрингс, с лице към Палм Каньон Драйв, основната туристическа забележителност на града.

Със статуята местните бизнесмени се надяват да привлекат повече туристи и това е постигнато само три дни след инсталирането й. Хиляди хора се спират за снимка с Мерилин.

Извисяващата се скулптура обаче не впечатлява 50-годишния Брукс Томас, жител на  града от 8 години.

Малко известни факти за сексимвола Мерилин Монро (ГАЛЕРИЯ)

"Абсурдно е да излезете от музея и да видите гащите на някого … Без значение кой е и какъв е!   Знаете ли, хората намират за нецензурни всякакви други неща, но това смятат за приемливо. Нелепо е!“, смята Брукс.

"Завинаги Мерилин" е притежавана от местна туристическа агенция и вече се е издигала в Палм Спрингс в периода 2012-2014 г.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.