Всяка преследвана общност се мобилизира, заяви депутатът

„Правят услуга на ГЕРБ в момента. Всяка преследвана общност се мобилизира. Не виждам нашите опоненти да са мобилизирани”. Това заяви депутатът Любен Дилов в предаването „Неделята на NOVA”.

„Ще ви го кажа просто - „картата с черепите” на СДС спаси БСП от изчезване. Ако не беше тази карта, днес нямаше да има такава голяма партия, наследничка на Българската комунистическа партия”, коментира Дилов.

Нинова: С "Има такъв народ" имаме разбирателство по много теми (ВИДЕО)

Като се направи правителство, Дилов се надява то да види сериозните проблеми пред страната. По думите му служебното правителство е пропиляло много време. Дилов отправи упрек към кабинета, че не е направил нищо за ваксинирането срещу COVID-19.

„Правителството произведе много новини, не всичките истински. Естествено е за 3 месеца управление да се ползва от одобрение”, коментира Дилов данните на социологическото проучване на „Галъп” за служебния кабинет.

„Стискам палци да стане този кабинет. И най-лошият кабинет е по-добре от това положение, което е в момента”, каза още той.

„Изборът на Тошко Йорданов за политическо лице на тази формация за мен е озадачаващ, познавайки тези момчетата около Слави Трифонов. Но вероятно той има нещо предвид. В цялата тази група има поне 10 души с много повече качества за тази функция – лице и говорител на тази формация. Тепърва ще видят какво е да си правят майтап с тях. Познавам ги от много години, сигурен съм, че са с добри намерения, не влизат в политиката с задни мисли”, коментира още Дилов.

Той не бил изненадан от предложения от Трифонов кабинет, а от бързината, с която е бил оттеглен.