Вижте как можете да помогнете

Николай е млад мъж с увреждания от Нови хан, който изработва фигури от стари автомобилни гуми и меси празнични погачи, за да се чувства пълноценен и да си помага със средства за лечението. Само седмица, след като ви разказахме за него, сумата, необходима за поредното пътуване до Турция, беше събрана. Днес обаче състоянието на Ники е влошено и той отново има нужда от добри хора, за да успее.

От началото на годината Ники е омесил 400 килограма брашно, докато състоянието му не се влошава рязко. А за да му помогне, семейството, при което Ники живее, отново търси решение.

„На 14 май Ники го преряза кръстът, блокираха му двата крака. Направиха му ядрено-магнитен резонанс и се видя, че има миелопатия - възпаление на гръбначния стълб”, разказа Агнеса. Заболяването провокира изключително рядък вид дискова херния и се налага Ники да седне в инвалидна количка.

Млад мъж с увреждания прави погачи, за да събира пари за лечение

Предвид съпътстващите заболявания обаче, в България не намират специалист, който да се съгласи да извърши операция. Определят Ники като "рисков пациент". Шанс за 33-годишния мъж дават от болницата в Турция, където го лекуват от години. След серия анализи, изследвания и видеоразговори, се съгласяват да го оперират. Необходимите 25 000 евро обаче семейството не може да си позволи. И въпреки че анонимен дарител помага на Ники от години, ще е нужна помощта на още добри хора.

„Искам да благодаря на всички, които повярваха и дариха надежда на Ники. Тогава вие направихте много за него, но в момента той не е в състояние нито да меси погачи, нито да прави фигурки от гуми”, сподели Агнеса.

В спортната зала в Елин Пелин познати и непознати организират благотворителен концерт за Ники.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи като преведе средства по следната сметка: 

Николай Желязков Дерменджиев

УниКредит Булбанк

BIC: UNCRBGSF

IBAN: BG95UNCR70001521678488

Facebook: "Дари надежда за Ники"

тел. за връзка: 0898 844 063 - Агнеса Трайкова