Групата за защита на животните Peta призова големите котки да се държат само в оторизирани спасителни центрове

36-годишен модел е осакатен от леопард по време на фотосесия в приют за изложбени животни в Източна Германия.

Жената, описана като любител на животни, както и фотомодел, е получила сериозни наранявания на главата в заграждение, в което се намират два леопарда - Троя и Париж.

Полицията заяви, че тя е откарана в болница със сериозни контузии.

Властите в приюта в Бургенланд заявиха, че няма опасност за населението и че в момента се води разследване на инцидента.

Германският таблоид Bild съобщи, че жертвата е Джесика Лейдолф и цитира думите й за атаката: „Той просто продължаваше да ме хапе, по бузата, по ухото и отново и отново по главата“.

Собственикът на приюта отказа коментар, но заяви, че изложбените животни са участвали във филми и реклами многократно, от „Игра на тронове” до телевизионна реклама на BMW. Трой и Париж се използват и в реклама за плазмени телевизори.

Условията на живот на животните, поведението и сигурността на обекта са били проверени от местните ветеринари по-рано този месец, съобщават местните власти.

Групата за защита на животните Peta реагира на новината за нападението, като призова големите котки да се държат само в оторизирани спасителни центрове, където не могат да бъдат експлоатирани с търговски цели.

Източник: БГНЕС