Температурите ще са доста ниски за началото на септември

През следващото денонощие времето в страната ще остане сравнително хладно, а на моменти и доста мрачно. Над Южна България облачността ще е значителна и на места ще има и слаби валежи. Повече слънце ще има в северните райони, а вятърът в страната ще остане умерен, на моменти силен от изток.

Температурите остават доста ниски за началото на септември. Сутринта термометрите ще показват от 10 до 15 градуса, а максималните ще са между 20 и 25.

Силен източен вятър ще духа и по морския бряг. Морето ще остане бурно с вълни около 2-3 метра, а водата вече е с температура около 23 - 24 градуса. И тук облаците често ще скриват слънцето, като показанията на термометрите няма да превишават 22-23 градуса.

Все по- есенна става обстановката в планините. Утре в повечето масиви ще е предимно облачно, а по най-високите върхове и мъгливо. На връх Мусала дори може да падне и първият за сезона сняг, но няма да се образува снежна покривка. Вятърът ще е умерен и студен от изток.

В петък температурите у нас ще останат сравнително ниски. Ще има доста облаци, а на места в Южна и Източна България се очакват и слаби превалявания.

През почивните дни слънцето в цялата страна ще се завърне. Източният вятър ще отслабне и  температурите ще се повишат. Затоплянето ще продължи и в началото на новата седмица, когато максималните  вече ще достигат 27-28 градуса. Освен това ще има и много слънце, а вятърът ще е съвсем слаб.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.