Армията започна да транспортира гориво

Армията започна да транспортира гориво във Великобритания. Кризата с доставките на бензин продължава, въпреки уверенията на правителството, че ситуациата се подобрява. Засега не работи и решението да се дадат временни работни визи на шофьори на камиони от Европейския съюз, като броят на дошлите е много малък.

За първи път англичаните видяха униформени да се включват в доставките на гориво. Войниците бяха забелязани на няколко терминала за бензин, зад волана на цивилни бензиновози.До тази мярка се стигна, след като от седмици бензиностанциите не получават достатъчно доставки заради липсата на шофьори на камиони.

"Не знам кой е виновен за положението. Но е напълно откачено, че подобно нещо изобщо може да се случи. Може гражданите да реагират прекомерно, но за хора като мен, които зареждат за да вършат работа, всичко е много трудно”, каза Дейвид Ебри, шофьор от Лондон.

„На твоя страна": Колко ще ни струва да напълним резервоарите тази зима

Правителството настоява, че Brexit не е основната причина за положението с липсата на работна ръка. Но по бензиностанциите има много недоволни, които не им вярват.

„Според мен е изцяло заради Brexit. Много съм набрал на нашето правителство. Безнадеждни са”, коментира Томас Хюит-Джоунс, друг шофьор.

Кризата във Великобритания удари и животновъдите

Лоша новина за управляващите дойде и от спешната мярка с осигуряването на шофьори на камиони чрез временни работни визи. Премиерът призна, че засега интерсът е много слаб.

„Осигурихме 5000 визи. Засега имаме 127 желаещи. Това показва глобалният недостиг на шофьори", заяви премиерът на Англия Борис Джонсън

Медиите на Острова пишат, че дори това не е вярно. Кандидатите за временните визи не били 127, а по-малко от 30.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.