Ако не са успели да се тестват, зрителите могат да го направят в лаборатория в камерна зала

Зеленият сертификат е входният билет към културните събития след влизането в сила на новите мерки. Софийската филхармония е намерила начин за привличане на публиката в новите обстоятелства - 50% намаление на цените на билетите.

"Имаме програма със световно известни имена. Самите те също искат да се чувстват спокойни. Достъпът се осъществява с показване на валиден сертификат или отрицателен антигенен или PCR тест. Ако зрителите не са успели да си направят, ние сме организирали лаборатория в камерна зала. Софийската филхармония покрива цената на тестовете, а пробовземането струва 10 лв.", обясни пиарът на филхармонията Кремена Николова.

За процедурата обаче е необходимо технологично време и зрителите, които възнамеряват да се тестват на място, трябва да дойдат по-рано. Музикантите пък се изследват в дните на първата репетиция и преди самия концерт.

Репортер: Ирена Рашева

Повече по темата вижте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.