Това обяви футболистът във Facebook

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов сподели във Facebook информация относно съдебния казус, свързан с Конгреса на централата от 12 октомври.

„Очаквано, два състава на Софийския градски съд постановиха спиране на вписването на решенията на конгреса на БФС от 12.10.2021 г. в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел”, обяснява той.

Три футболни клуба - ФК „Балкан Варвара”, ФК „Венци” и ФК „Русокастро”, обжалваха тези решения поради множество нарушения на процедурата по провеждане на конгреса.

„Ведно с това БФС още крие протокола от Конгреса, което затвърждава съмненията, че протоколът може да бъде фалшифициран. Фактът, че правният консултант на БФС (сериозна адвокатска кантора) не е подала основния документ, необходим за това вписване, показва, че съдържанието на протокола е причина за сериозни притеснения от страна на БФС”, заявява той. 

Както е известно, Бербатов иска да наследи Борислав Михайлов на поста председател на Футболния съюз и да осъществи промени, свързани с развитието на най-популярния спорт в България. Вече има и индикации, че скоро може да бъде проведен нов Конгрес на централата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.