Според президента на КТ "Подкрепа" трябва да бъде премахнат данъка върху минималната работна заплата

Цените на стоките продължават да растат, а инфлацията гони рекордни стойности. Обезценяват ли се доходите и как може да се спре пропадането по спиралата? 

"Тегленето на дълг за финансовата ни ситуация не е опасно", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа". 

Той допълни, че с част от него се плащат стари задължения.

Относно инфлацията, синдикалистът заяви, че ако се гледа по-малката потребителска кошница, тя е по-висока. 

"Актуализация на бюджета за тази година не може да има, защото няма време. Най-доброто предложение е от колегите от КНСБ за увеличение на минималната работна заплата, но това не е докарй безопасна мярка", заяви още Манолов.

"КТ "Подкрепа" не е против увеличеването на минималната работна заплата, но трябва да се прави с мисъл, не е добре голяма част от българите да работат на минимална работна заплата", убеден е той.

За цените на газа и тока той заяви, че няма да е изненада отоплението да стане непосилно за много граждани и за него е задължително нещо да се направи за енергийно бедните.

"Не е нормално да се изисква здравен сертификат от работниците и да се очаква разходите по него сами да си го плащат", категоричен е президентът на КТ "Подкрепа" по въпроса с новите мерки срещу COVID-19.

Димитър Манолов каза още, че синдикатът продължават да настоява за премахване данъка върху минималната работна заплата.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.