По думите му, ако не се проведе диалог с управляващите, протестите ще продължат

"Здравният министър отхвърли отпадане на зеления сертификат заради ангажименти към ЕС. Силно притеснен съм от поканата за Петков за разговори, дали ще се осъществи такава среща. Ако не се проведе диалог с управляващите, протестите ще продължат". Това заяви за "Твоят ден" Петър Петров, депутат от "Възраждане".

По думите му все още се обсъжда дали да има повторен протест. "НСО попречиха на народни представители да излязат от парламента, но ние от "Възраждане" излязохме при протестиращите. Не само от партия "Възраждане" протестирахме, но и много български граждани", обясни той. И допълни, че решението да излязат през парадния вход е взето, за да бъдат близо до избирателите си.

Здравният министър се срещна с депутати на „Възраждане"

"На протеста имаше и провокатори. Наш стюард е предал един от тях на полицията. Хората протестираха за отпадане на мерките и зеления сертификат. Нямам доверие на тази ваксина и съм преболедувал, затова няма да се ваксинирам", посочи Петров. 

Според него мерките са неадекватни и, въпреки че е изкарал тежко вируса и е видял натоварването на болниците, не е променил позицията си.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.