Това реши съдът в Монтана

Окръжният съд в Монтана задържа с постоянна мярка 21-годишния А.С.П. от село Горно Церовене в община Монтана за убийството на своя приятел И.М.И. /53г./ на 1 февруари 2022 година, съобщиха от съдебната палата в Монтана.

Според събраните досега доказателства по делото на въпросната дата вечерта в село Горно Церовене А.С.П. употребил голямо количество алкохол заедно с И.М.И., като в един момент двамата се скарали и младият мъж ударил с дърво по главата приятеля си, а след това му нанесъл жесток побой на улицата пред местно заведение. Минувачи подали сигнал на телефон 112, но пристигналите на място медици само констатирали смъртта на И.М.И. Убиецът е задържан от полицията минути след саморазправата. Той е направил и самопризнания.

Обвинението срещу А.С.П. е по член 115 от НК, който предвижда от 10 до 20 години затвор. Съдът е приел, че въпреки липсата на предишни осъждания и криминални регистрации на А.С.П., то има опасност той да се укрие или извърши друго престъпление и заради това е взел най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Решението може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд - София, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Станимира Шикова
Източник: БТА