Това се случва, след като Путин призна независимостта на Донецката и Луганската народни републики

Турското външно министерство призова гражданите си да напуснат незабавно района на Източна Украйна с оглед признаването на два сепаратистки региона в района, пише в. Дейли Сабах.

Путин призна независимостта на Донецката и Луганската народни републики

Членката на НАТО Турция споделя морска граница с Украйна и Русия в Черно море и призова за мирно решение на кризата. Анкара отдавна предлага и да посредничи в конфликта.

„В рамките на най-новите събития в източните региони на Украйна, силно препоръчваме на турските граждани да напуснат източните региони на Украйна“, съобщи министерството в Twitter.

НАТО осъди признаването на ДНР и ЛНР от Русия

Турция смята за неприемливо решението на Русия да признае независимостта на Донецката и Луганската народни републики, съобщиха още от Министерството на външните работи на страната.

„Решението на Руската федерация да признае т. нар. Донецка и Луганска републики е нарушение на Минските споразумения, както и явно нарушение на политическото единство, суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Считаме това решение на Русия за неприемливо“, се казва в изявление на министерството.

ВСИЧКО ЗА ЕСКАЛАЦИЯТА НА НАПРЕЖЕНИЕТО МЕЖДУ НАТО И РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Росана Манева
Източник: БГНЕС