"Военно-биологичните дейности в Украйна предизвикват безпокойство у световната общественост", каза говорителят на китайското външно министерство Джао Лицзян

Китайските власти призоваха САЩ да проявят откритост по въпроса за биологичните лаборатории на територията на Украйна, заяви по време на брифинг в понеделник говорителят на китайското външно министерство Джао Лицзян, предаде БГНЕС.

"Военно-биологичните дейности в Украйна предизвикват безпокойство у световната общественост", каза той.

Алиансът на цивилизациите към ООН предлага да се осъди русофобията

По думите на дипломата, според наскоро публикувана информация "в Украйна се намират десетки биологични лаборатории, които работят по нареждане на Министерството на отбраната на САЩ". Чжао Лицзян отбелязва, че "САЩ са инвестирали 200 милиона долара в тези лаборатории".

"Американската страна винаги е афиширала т.нар. откритост и прозрачност", продължи дипломатът. "Ако американската страна твърди, че тази информация е фалшива, защо не публикува подробна информация и по този начин да докаже своята искреност? Ако американската страна иска да докаже искреността си, защо не отвори тези биолаборатории за независима проверка от международни експерти?", попита говорителят на китайското външно министерство.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: